Hvilke dingser tar du med på reisen? - Gardermoen.no
old_banner
Shopping

Hvilke dingser tar du med på reisen?

Hvilke dingser tar du med på reisen?

Det kryr av reiseartikler, nakkeputer og små strykejern på flyplassen.

Her får du tips om

 • hvordan du holder liv i utstyret under reisen
 • hvordan du sikrer laptopen
 • hindrer at sidemannen ser hva du driver med
 • valg av feriekamera og minnekort
 • hvilken laptop/notebook vi mener du bør velge
 • og til slutt en god bag å legge utstyret i

Riktig god tur!

Multilader

I vår verden av USB-trengende små dingser i hver lomme, er det jo lite bruk for dem dersom de er tom for batteri. Belkin har laget denne ladedingsen som lader til sammen 4 USB enheter 14% kjappere enn vanlige USB lader.
På hotellrom er det som regel bare en kontakt ved siden av sengen, og nå kan du lade både telefonen, paden, ørepluggen og solbrillene på en gang.

Skal du dit det ikke er noen ledig kontakt i det hele tatt, er det greit å ha med sitt eget batteri og lade fra.

TP-link er kanskje ikke den meste kjente aktør i batterimarkedet, men denne som kan lade 2 smarttelefoner samtidig. TP-link mener den kan fullade telefonen din hele 3- 4 ganger, før den selv må lades opp. I tillegg er den en lommelykt. Utfra tilbakemeldinger fra kundene påståes denne å være blant de beste… og prisen er uslåelig.

Fastløst er tryggest

Før vi begynner å snakke om hvilken laptop du bør ha med på tur, eller hva du skal ha den i, kan det være greit å se på hvordan du skal slippe og måtte reise hjem uten selve laptopen.

Dessverre er det ikke uvanlig med tyver som napper PCer fra kafè-bord rundt omkring i verden. Det finnes flere produsenter som har såkalte Kensington locks.

Alle PCer har en liten slisse (på størrelse med en micro usb kontakt, ofte merket 100 …med strek over) bak eller på siden der denne standard låsetypen passer. I følge våre brukere er det enkleste (og mest solide) ofte det billigste og beste. Argumentet for å velge lås og ikke kode, er like selvfølgelig som den er enkel. Hvis du ikke tror tyven følger med på koden på VISA-kortet ditt, følger han sikkert heller ikke med når du låser PCen til bordbeinet.

Nettsikkerhet på tur

Jeg trenger vel nesten ikke nevne åpne nettverk på hoteller og restauranter. Mange kommer hjem fra reise med en PC som enten ikke virker eller er tom for feriebilder og øvrig innhold. Det som kan se ut som et supert tilbud om åpent trådløs sone kan være en direkte bakvei inn i filer og programmer på PCen din. Å passordbeskytte innlogging er lurt av flere grunner, også med tanke på tyveri, men husk at en PC uten passord også er uten passord mot nettverk og internet.

Et antivirusprogram er et must, men en programvarebasert firewall kan ofte være redningen. Igjen gjelder samme regel. Er det gratis er det ikke sikkert det virker som det skal, for tilbud som er for gode til å være sanne er som regel ikke det.

Den fremste fordelen med Eset Smart Security (http://www.eset.no) , foruten at den er både firewall, antivirus og vaktbikkje, er at den er på Norsk. Kommer det en melding fra lista nede på PCen på engelsk trenger den ikke være ekte, men står det på Norsk er sannsynligheten større for at den kommer fra sikkerhetsprogrammet ditt og ikke noen som later som at de er det. Du kan Les mere programmet både til andriod, iphone, pad, PC eller Mac rett fra nettsiden. Er det skummelt også, må du gjerne ta kontakt med: salg@madisonpc.no

Farvel nysgjerrigper

Jeg vet ikke om jeg har ekstra mye hemmelig i mitt liv, men jeg synes det er mektig irriterende å sitte på fly, busser eller flyplasser med en sidemann som er mye mer interessert i mitt liv enn sitt eget.

Heldigvis har produsenten 3M funnet en selvklebende løsning på problemet. Med dette filteret på PCen eller paden reduserer du vinkelen på innsyn mot skjermen din, slik at nysgjerrigper i nabosetet må vende oppmerksomheten tilbake til boken sin. Du finner et privacy-filter som passer din skjermdings her.

Feriebildene

729770-800x800_8
6.495,00

Det hjelper lite å ha verden fineste superkamera med tonnevis av optikk, hvis du ikke får med noen klær innenfor vektgrensen på fly. Leter du etter et avansert kamera for entusiasten som tar «proffe» bilder og har speilrefleksmuligheten, og samtidig har alt i ett, har vi to favoritter. Jeg vil anbefale å se svært nøye på disse to før du velger noe annet: Ricoh GR er et knøtt lite kamera, som tror det er en speilrefleks.

Canon G16 er et fenomenalt kamera for den viderekommende feriefotograf. Vekker ikke oppsikt, tar suverene bilder og har mange av de samme mulighetene som det store kamera du ikke ville dra med deg. Det har innebygget optisk søker og Canon systemblitz sko.

Skal du på actionferie, eller bare har litt viltre barn på stranden kan det være greit med en støv-, sand-, vann- og støt-sikker modell. Ricoh (eller Pentax) WG-30 kan fungere som dykkekamera ned til 12 meter og WiFi modellen laster rett opp til mobilen, paden eller PCen din. Alle andre tøffe kameraer blir stilt umiddelbart (og tørt) i skyggen:WG-30 finnes i flere farger – se her.

Minnebrikkene

En ting de færreste tenker på er kondens. Hvor ofte har jeg ikke fått oppgitte telefoner fra kunder hvor bildene har blitt borte på turen hjem. «Helvetes minnebrikke» var som regel Les mert billig i syden.De aller fleste kameraer i dag bruker SD-minnebrikker (Secure Digital) De fleste PCer har allerede en slisse der da kan leses i maskinen, og de fleste nettbrett har et adapter dersom slissen er av en annen type. Forskjellen på minnebrikker av god kvalitet og inbyrdes pris er hastigheten for overføring. Bruk et klasse 10 kort. På de fleste vanlige kamera vil du da ikke merke noen vesentlig forsinkelse. Dete er imidlertid en som skiller seg ut:

Samsung sine SD pro kort finnes i 16, 32 og 64 gb og er vann- og støv-tette. Det er nesten blitt industristandard at kamera skal tåle mer, da skulle det mangle om ikke «filmen» var det. For de som bruker slike brikker til stereoanlegget i bilen er dette kanskje enda viktigere, da brikkene blir liggende i midtkonsollen mellom brusbokser og stadig utsatt for kulde, kondens og fukt.

Minnebrikker kan svikte, så det er alltid lurt å ha med en PC, nettbrett og en backup disk å legge bilder og dokumenter på. Jeg gjør det på den måten av jeg tar en kopi av disken hjemme før jeg reiser. Til den oppgaven bør du vurdere å bruke:

http://www.acronis.com/en-eu/oem/products/trueimage-hd/index.html

Endelig: Laptopen/Notebooken

Så, kommer det springende spørsmål: Selve hoved-dingsen som skal binde alt dette sammen. Skal du basere deg på et nettbrett som er praktisk på fly, skal du ha en Yoga.

Flere Yogaer finner du her

Denne geniale maskinen er nettbrett, PC, og presentasjonsmonitor i ett.

Stor nok til å redigere feriebildene på stedet, Solid nok til å være med på tur.

Men det geniale er, når du kommer på fly:

Da bretter du tastaturet under skjermen, trill rundt …og har et nydelig nettbrett med touchscreeen til turen. Kinesiske Lenovo har holdt kvaliteten til gamle IBM (som de Les merte opp)i hevd, og har laget en maskin som går utenpå og rundt alle andre på en gang.

Helt til slutt: Hvor skal du gjøre av alt sammen?

Pakk inn kamera, laptop og reis. En praktisk bag er kompakt og rommer det du trenger.Lowepro er et velkjent merke blant kameraentusiaster. Og med en rygglomme for laptop/notebook skulle denne være akkurat passe som turkamerat.

Ikke akkurat den du ser etter? Det er omtrent 100 kamerabager å velge mellom.

Kontakt oss gjerne hvis du trenger hjelp!

Trenger du hjelp til å velge? Kontakt salg@madison.no.

God tur!

Med forbehold om prisendringer. Finner du en feil i en pris, gi oss beskjed på salg@madison.no

Del:
 • googleplus
 • linkedin
 • tumblr
 • rss
 • pinterest
 • mail